ارسال توسط جواد ساعدی (مديروبلاگ)-کارشناس فوریتهای پزشکی

     نرم افزار اندروید تفسیر گازهای شریانی خون   ABG Interpreter.apk

   نرم افزار تفسیر گاز خون شریانی ABG Interpreter برای استفاده توسط کلیه پرسنل علوم پزشکی

از جمله پرسنل داخلی، کلیه، ریه، بخصوص بخش مراقبت های ویژه (ICU)، پرستاران و درمانگران و دانشجویان است.

این برنامه یک ابزار یادگیری است که می تواند برای درک بهتر معنای نمونه گاز خون مورد استفاده قرار گیرد.

((باتوجه به امکان تجهیز اورژانس پیش بیمارستانی به آمبولانس های موبایل ICU استاندارد در آینده ای نزدیک

توصیه می شود حتما این برنامه را دانلود فرمایید.))

*****

برای دانلود نرم افزار اینجا کلیک فرمایید.

 

برای کسب اطلاعاتی در مورد گازهای شریانی خون (ABG) به ادامه ی مطلب مراجعه فرمایید.



ادامه مطلب...
ارسال توسط

واريکوسل چيست؟

بیضه عضو جنسی مردان است که درون آن اسپرم سازی صورت می گیرد. به علت این که درجه حرارت محیطی که اسپرم سازی در آن صورت می گیرد باید پایین تر از درجه حرارت بدن باشد (زیر 35 درجه)، برای همین بیضه ها در دو کیسه به نام اسکروتوم در خارج بدن قرار گرفته است. این دوکیسه توسط دو عضله بنام کروماستر در دو طرف تنظیم شده و با تغییر درجه حرارت محیط این دو عضله بیضه ها را به بدن نزدیک و دور می کند. یعنی در محیط های سرد کیسه بیضه ها کوچک شده و کاملا به بدن نزدیک می شود و در محیط های گرم کیسه بیضه ها بزرگ شده و از بدن دور می شود. بیضه ها توسط عروق شریانی و وریدی تغذیه می شود .

واریکوسل یا واریس بیضه به بزرگ شدن و پیچ دار شدن ورید های بیضه گفته می شود. این بزرگ شدن و پیچ دار شدن ورید ها علل مختلفی دارد. واریکوسل بیشتر در سمت چپ می باشد. به علت خونرسانی بیضه چپ به ورید کلیوی و موقعیت آناتومیکی وریدهای سمت چپ اصولا مشکلات بیشتری نسبت به بیضه سمت راست دارد و عوارض واریس و ترومبوزهای (لخته های) وریدی در سمت چپ بیشتر است.

برطبق یک پژوهش  انجام شده درمورد بروز واریکوسل در مشاغل مختلف توسط موسسه تبیان طب در سال 90  ، بالغ بر 75 درصد از پرسنل اورژانس بدلیل ایستادن های طولانی و انجام کارهای سنگین در حین انجام کار  به درجات مختلفی از واریکوسل مبتلا بودند ، که فقط حدود 10 درصد آنان از بیماری خود اطلاع داشتند و از این حیث پرسنل اورژانس 115 رکوردار بودند .



ادامه مطلب...
ارسال توسط مديريت وبلاگ احياء

تب كنگو - کریمه چیست؟

 

کنه،عامل انتقال تب کنگو

تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد ونام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده گردیده‌است ازاینرو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد. CCHF در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 23 ارديبهشت 1391برچسب:تب کنگو,عفونت بیمارستانی,اورژانس115مشهد,,
ارسال توسط

 شوك آنفيلاكتيك يك  اورژانس واقعي

 

 

آنافیلاکتیک یا آنافیلاکسی‌ (شوک‌ آلرژیک‌) عبارت‌ است‌ از یک‌ پاسخ‌ آلرژیک‌ شدید به‌ داروها و بسیاری‌ از مواد آلرژی‌زای‌ دیگر که‌ زندگی‌ فرد را به‌ خطر می‌اندازد. آن‌ دسته‌ از واکنش‌های‌ آلرژیکی‌ که‌ تقریباً بلافاصله‌ رخ‌ می‌دهند معمولاً شدیدتر هستند.

 



ادامه مطلب...
ارسال توسط جواد ساعدی (مديروبلاگ)-کارشناس فوریتهای پزشکی

درباره ي سندرم گيلن باره چه ميدانيد؟ 

درباره ي سندرم گيلن باره چه ميدانيد؟
سندرم گيلن باره اختلال نادري است که در نتيجه حمله  سيستم ايمني بدن به اعصاب محيطي ايجاد مي شود به دنبال اين حمله احساس ضعف در ماهيچه ها ، بي حسي ، گزگز و گاهي اوقات فلجي ديده مي شود. اين بيماران در عين هوشياري  به دليل ضعف در عضلات تنفسي ، كلاپس ريوي و عدم رفلكس گگ نياز به انتوباسيون غريب الوقوع دارند(قابل توجه همكاران محترم شاغل در 115) و بيمار در عين هوشياري اظهار ميدارد كه دارد خفه ميشود و به شما خواهد گفت كه او را انتوبه كنيد.



ادامه مطلب...
ارسال توسط مديريت وبلاگ احياء

 

واقعا این افراد حق چنین کاری را دارند، بهر تقدیر حمله و توهین در اورژانسها ی بیمارستانها و مراکز درمانی و آموزش و...متاسفانه به یک بدعت همه گیر تبدیل شده است و قانون محکمی در رابطه با برخورد اینگونه افراد نیست .البته وجود نگهبان ،حراست و پلیس و...تا حدودی بسیار کمی توانسته بعد از ایجاد اینگونه درگیری ها !!!!!!مشکلات را حل نماید .

ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید....



ادامه مطلب...
ارسال توسط جواد ساعدی (مديروبلاگ)-کارشناس فوریتهای پزشکی

 

سندرم کمپارتمان Compartment Syndrome یا کمپارتمنت وضعیتی است که در آن بر اثر بالا رفتن فشار بافت در اندام، درد شدیدی در آن بوجود میاید. این افزایش فشار منجر به کاهش جریان خون بافت و در نتیجه کاهش اکسیژن رسانی به عضلات و اعصاب میشود. این وضعیت معمولا بدنبال صدمات شدید اندام ایجاد شده و اگر به فوریت درمان نگردد موجب آسیب دائمی در عضلات و اعصاب اندام میشود. در بعضی منابع به این عارضه ایسکمی ولکمن Volkman's ischemia هم میگویند.

 


 



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 7 بهمن 1390برچسب:,
ارسال توسط جواد ساعدی (مديروبلاگ)-کارشناس فوریتهای پزشکی
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد


--------------------------------------------------------------------------------